HAS

De HAS-technologie is ontworpen om de fijne fractie aggregaten (0-4 mm) verder bloot te stellen aan een heet gas (~500 °C) om het bijbehorende vocht te verwijderen, ongewenste verontreinigingen van het KGA.

Heating Air and classification System (HAS) TRL 6

De HAS-technologie is ontworpen om de fijne fractie aggregaten (0-4 mm) verder bloot te stellen aan een heet gas (~500 °C) om het bijbehorende vocht te verwijderen, ongewenste verontreinigingen van het KGA, voornamelijk hout en plastic.

Figuur 3. De werkmethode van de HAS. Door het huidige ontwerp van de HAS heeft deze nu een capaciteit van 3 ton per uur

te vernietigen door ze te verbranden, en schoon zand (≥ 0,25 – 4 mm) en geharde cementpasta (≤ 0,25 mm) te produceren. Het uitgangsmateriaal voor de HAS-technologie zijn de fijne gerecycleerde aggregaten (0-4 mm) uit de productstromen van de ADR. Het gehele proces omvat de interactie van een deeltjes-gassysteem in een reactor van het fluïde type, waar de lucht wordt gebruikt om de warmte te transporteren en tegelijkertijd de EoL-betongranulaten te classificeren op basis van hun deeltjesgrootte. Het effect van verwarming is het verwijderen van het vocht en ook het activeren en desintegreren van het oppervlak van ultrafijne aggregaten, dat voornamelijk bestaat uit gehydrateerd cement. Terwijl de luchtstroom de ultrafijne deeltjes meesleept, worden de zwaardere en grove deeltjes op de bodem van de HAS verzameld. De HAS-technologie is gebaseerd op een gravitatie-tegenstroomzone, waarbij de classificator is ontworpen rond een stijgende luchtstroom in een verticale kamer. De geaggregeerde deeltjes vallen van de bovenkant van de kamer, en de trekkracht werkt in de tegenovergestelde richting van de zwaartekracht. De classificatie vindt dus plaats waar de luchtweerstand groter is dan de zwaartekracht. De grove deeltjes gaan verder naar beneden, terwijl de fijne deeltjes door de luchtstroom worden meegevoerd, zoals getoond in figuur 3.

In tegenstelling tot conventionele luchtklassers is het unieke kenmerk van de HAS-technologie de aanwezigheid van verwarmings- en koelzones in de verticale kamer.

 

Westkanaaldijk 2 | 3542 DA Utrecht | The Netherlands | +31 (0)30 296 64 85