Haal meer uit beton

Deze technologie is een slimme aaneenschakeling van een drietal processen: ADR, HAS en LIBS. Het begin van een nieuwe, duurzamere wereld.

Technologie

C2CA heeft een technologie ontwikkeld dat End-of-Life beton recycled tot hoogwaardige aggregaten voor gebruik in nieuw beton.

De innovatie maakt een effectieve scheiding en sortering mogelijk van de afzonderlijke componenten van EoL-beton, dat wil zeggen aggregaat, zand en (verharde) cementpasta, door de combinatie van een mechanisch proces : Advanced Dry Recovery (ADR) en behandeling met heet gas : Heating Air Classification System (HAS).

 

 

  • Met deze technologie kan 100% van het EOL-beton worden gerecycleerd tot nieuwe hoogwaardige materialen voor de productie van nieuw beton. Er hoeven dus geen schaarse grondstoffen te worden gewonnen. De technologie verwijdert een aanzienlijk deel van de verharde cementpasta uit de aggregaten. Dit leidt tot aggregaat met een lage graad van waterabsorptie. Door dit schone aggregaat kan een grote hoeveelheid aggregaten en zand, zelfs tot 100%, worden vervangen.
  • De ultrafijne cementpasta-deeltjes met een grote hoeveelheid CaO kunnen worden gebruikt om CO2-arme cementbindmiddelen te produceren, omdat cement de grootste veroorzaker van CO2-emissies in beton is, zal dit helpen om een groot deel van de CO2-emissies van beton te verminderen.
  • De technologie van C2CA maakt het mogelijk om niet alleen de grove aggregaten, maar ook de fijne en ultrafijne aggregaten te recyclen. Hierdoor zal 40% minder materiaal worden gebruikt als wegfunderingstoeslag van lage kwaliteit of worden gestort. Naast het feit dat dit een enorme impact zal hebben op de hoeveelheid afval. De technologie voegt ook extra waarde toe aan 40% van het materiaal omdat het kan worden gebruikt in nieuw beton zodat hogere materiaalopbrengsten kunnen worden berekend.
  • Door de continue kwaliteitscontrole op basis van een LIBS-analyse (Laser Induced Breakdown Spectroscopy) zijn de aggregaten ook van constante, gedocumenteerde kwaliteit. Daardoor kunnen zo nodig ter plaatse aanpassingen worden gedaan en wordt de time-to-market van de hoogwaardige circulaire grondstoffen voor beton aanzienlijk verkort. Samen met het gebruik van de RFID-tags is de traceerbaarheid van deze kwaliteit gewaarborgd.

Westkanaaldijk 2 | 3542 DA Utrecht | The Netherlands | +31 (0)30 296 64 85